Hoogtechnologische landbouw

Betrouwbare aandrijvingen voor landbouwtoepassingen

Hoogtechnologische landbouw vergt doorgedreven procescontrole en automatisering om de juiste hoeveelheid zaden, plantgoed en meststoffen te verdelen op het veld. Interacties met gps-gestuurde beheerssystemen vereisen een geautomatiseerd proces waarbij motoren met besturing centraal staan. BOHEZ ondersteunt fabrikanten met de ontwikkeling van mechatronische componenten of elektrische aandrijvingen van landbouwmachines en levert de gewenste oplossing.

Wat zijn uw productdoelstellingen?

Brengt u seriematige OEM-producten op de markt of producten in volumes van 50 tot 5000 eenheden per jaar? Afhankelijk van uw productieplannen bieden we ofwel een standaard unit aan of een compleet gepersonaliseerde aandrijving.

Hoe wij u precies bijstaan

Een product dat klaar is voor de toekomst

Na een diepteanalyse inventariseren we de kenmerken, verwachtingen en standaarden van het product. We maken een toetsingskader op waarbinnen het product werkbaar wordt. Vervolgens focussen we ons op:

De motortechnologie

    • De motortechnologie is bepalend voor het eindresultaat van het project. We nemen dus de voor- en nadelen van de AC, DC en stappenmotoren onder de loep en wenden vervolgens de juiste technologie aan.

Dimensionering en vormfactor

    • Nadien combineren en integreren we de verschillende componenten als flenzen, reductiemechanismen, bekabeling en inbouw zodat het eindresultaat voldoet uw projectdoelstellingen en producteisen. We kiezen ofwel voor standaard of voor maatwerk componenten.

Prestaties

    • We kiezen de onderdelen ook in functie van energieverbruik en levensduur.

Vervolgens consolideren we alles in een of meerdere voorstellen. We maken de prototypes voor de goedkeuring van de specificaties. Voor uitgebreide tests in de praktijk bouwen we preseries. Die bevestigen het ontwerp in diverse praktijksituaties. Na de validatie van het voortraject stellen we het uiteindelijke productiedossier op en voeren we het uit.

BOHEZ staat ook in voor het nazorgtraject. We kennen de technologische evoluties en zijn vertrouwd met productieoptimalisaties.

Onze aandrijvingen, uw landbouwmachine

Hoogtechnologische landbouw
Maaidorsers
Hoogtechnologische landbouw
Aardappelplanters
Hoogtechnologische landbouw
Strooimestverspreiders
Hoogtechnologische landbouw
Zaaimachines

BOHEZ, leading in mechatronics

Voor de productie van landbouwmachines en –werktuigen is kwaliteit onontbeerlijk. Zeker aan de aandrijving dient extra aandacht besteed te worden om te kunnen vertrouwen op een lange levensduur. BOHEZ specialiseert zich ruim 30 jaar in de aandrijftechniek en ontwerpt, integreert en levert hoogwaardige mechatronische componenten en elektrische aandrijvingen voor uiteenlopende landbouwtoepassingen.

Wilt u meer weten over ons?

DE PERFECTE AANDRIJVING VOOR UW LANDBOUWMACHINE?

close menu