banner-sect-01

Aandrijvingen voor de geautomatiseerde voedingsindustrie

Aandrijvingen in de voedingsindustrie zijn onderhevig aan een doorgedreven procescontrole en accurate automatisering om de juiste receptuur aan te houden. Voedselreglementering, maximale beperking van verspilling en hygiënerichtlijnen vereisen motoren met of zonder besturing die hieraan voldoen. BOHEZ heeft al heel wat ervaring opgebouwd in veeleisende sectoren en weet precies welke elektrische aandrijving of mechatronische componenten uw voedselbereidingsmachine nodig heeft. Wij staan u bij in de ontwikkeling en levering van uw product.

Over uw toestel of machine

Produceert u seriematige apparaten in volumes van 50 tot 5000 eenheden per jaar? Bent u eerder een Original Equipment Manufacturer in de voedingsindustrie? Vraagt uw toepassing om een eenvoudige mechatronische unit of een complexe, klantspecifieke aandrijving? Bij BOHEZ luisteren we naar uw noden en wensen en adviseren we u over de beste oplossing.

Meer over onze werkwijze

Onze aandrijvingen in de voedingsindustrie

Na een grondige analyse kunnen we de specificaties, verwachtingen en normeringen weergeven van uw product. Daarnaast stellen we een toetsingskader vast waarbinnen het product vorm krijgt.

Vervolgens maken we de juiste keuzes in:

De motortechnologie

    • AC, DC en stappenmotoren hebben typerende voor- en nadelen. Het is de keuze van de juiste technologie die het eindresultaat zal bepalen.

De dimensionering en vormfactor

    • We combineren en integreren de verschillende onderdelen zoals flenzen, reductiemechanismes, bekabeling en inbouw helemaal volgens uw projectdoelstellingen en producteisen. Dit zal ook bepalen of we kiezen voor standaard of maatwerk componenten.

De prestaties

    • De keuze van de onderdelen gebeurt steeds met het oog op een energie-efficiënt en toekomstbestendig resultaat.

De voorgaande zaken verzamelen we in een of meerdere voorstellen. Van daaruit bouwen we prototypes voor de validatie van de specificaties. Preseries dienen voor uitgebreide praktijktesten. Die zullen het ontwerp bevestigen voor verscheidene situaties in de praktijk. Na de goedkeuring van het voortraject stellen we het finale productiedossier op en gaan we over tot de productie.

BOHEZ zorgt ook voor het nazorgtraject. We kennen de technologische evoluties en hebben een potentieel voor productverbeteringen.

Aandrijvingen in de voedingsindustrie voor

Voedselbereiding
Vulmachines
Voedselbereiding
Grill en braadspitten
Voedselbereiding
Ovens
Voedselbereiding
Chocoladeverwerking

BOHEZ, your leader in mechatronics

De aandrijving vormt de essentie van geautomatiseerde machines. Met het oog op een lange levensduur waakt u beter over de kwaliteit van de motor. Bij BOHEZ hebben we ruim 30 jaar ervaring in de selectie, integratie en toelevering van hoogwaardige aandrijvingen en mechatronische componenten. We nemen uw unieke situatie onder de loep en gaan na of u gebaat bent met een standaard unit of eerder een maatwerk aandrijfoplossing.

Wilt u meer weten over ons?

EEN HOOGWAARDIGE AANDRIJVING VOOR UW MACHINE?

close menu