Medisch

Mechatronische oplossingen voor medische automatisering

Voor zowel ziekenhuistechnieken als ambulante verzorging is de automatiseringsgraad een belangrijke pijler voor procescontrole op het genezingstraject. Medische toestellen voor o.a. beademing, medicatieverdeling en -transport, revalidatietechnieken en mobiliteitsverhogende oplossingen hebben doorgedreven medische automatiseringssystemen nodig. Fabrikanten van deze medische toestellen kunnen vertrouwen op BOHEZ voor de ontwikkeling en levering van elektrische aandrijvingen en/of hun mechatronische componenten.

What about your device or machine?

Elke toepassing heeft een unieke oplossing nodig. Produceert u seriematige toestellen in volumes van 50 tot 5000 eenheden per jaar of vervaardigt u OEM-producten? Wij analyseren uw specifieke situatie en voorzien u van een standaard unit uit onze gebalanceerde voorraad óf we ontwerpen en produceren een meer complexe aandrijfoplossing op maat van uw medische automatiseringssysteem.

Zo gaan we precies te werk

Wat uw medische automatiseringssysteem nodig heeft

Middels een uitvoerige analyse achterhalen we de verschillende specificaties, voorwaarden en normeringen van uw product. Vervolgens bepalen we het toetsingskader waarin het vorm zal krijgen.

Van daaruit bepalen we:

De motortechnologie

    • Er hangen zowel voor- als nadelen aan AC, DC en stappenmotoren. We dienen dus de juiste technologie aan te wenden om het juiste eindresultaat van uw project te bekomen.

De dimensionering en vormfactor

    • We combineren de onderdelen (zoals flenzen, reductiemechanismes, bekabeling en inbouw) en integreren ze op die manier dat ze helemaal aan uw projectdoelstellingen en producteisen voldoen.

De prestaties

    • We maken al in een vroeg stadium keuzes rekening houdend met het energieverbruik en de levensduur. Hier beslissen we of een standaard oplossing of een maatwerk aandrijving aangewezen is.

We verzamelen alles in een of meerdere voorstellen. Voor de validatie van de specificaties maken we prototypes. Preseries worden gebouwd voor uitgebreide tests in de praktijk. Die zullen het ontwerp bevestigen in meerdere praktijksituaties. Vervolgens kan het finale productiedossier opgesteld en uitgevoerd worden.

BOHEZ is ook uw partner voor het nazorgtraject. We kennen de technologische evoluties en beschikken over het potentieel voor productoptimalisatie.

Uw mechatronische expert voor

Medisch
Apparaten en machines voor esthetische behandelingen
Medisch
Liften en transfersystemen
Medisch
Dialyseapparatuur
Medisch
Revalidatieapparatuur
Medisch
Beademingstoestellen
Medisch
Apparaten en machines voor ambulante zorg
Medisch
Chirurgische gereedschappen

Uw aandrijfspecialist voor medische automatisering

De aandrijving vormt letterlijk het kloppende hart van uw geautomatiseerde machine of systeem. Wilt u een product op de markt brengen dat klaar is voor de toekomst en medische procedures efficiënter laat verlopen? Bij BOHEZ beschikken we over ruim 30 jaar ervaring in het ontwerp, de integratie en de toelevering van basic units enerzijds en complexe, klantspecifieke aandrijvingen anderzijds. Een samenwerking met BOHEZ resulteert gegarandeerd in succes.

Meer over ons

DE GEZONDHEIDSZORG VERRIJKEN MET UW MACHINE OF SYSTEEM?

close menu