Gebouwtechniek

Standaard- en klantspecifieke motoren voor apparaten in gebouwtechniek

Motoren voor gebouwtechniek zijn onderhevig aan een aantal factoren, zoals geluidsnormen, beschermingsgraad, corrosiebestendigheid en energieverbruik. Ze moeten perfect voldoen aan de juiste specificaties en de geldende normering. Ventilatiesystemen, pelletkachels, zonnewering en zwembadtechnieken zijn een greep uit de talloze toepassingen waarbij fabrikanten van gebouwtechnische systemen kunnen rekenen op BOHEZ. Selectie, integratie en toelevering van de gepaste elektrische aandrijving en/of de mechatronische componenten worden van A tot Z verzorgd.

Wat heeft u als fabrikant nodig?

Vervaardigt u OEM-toestellen of seriematige producten in volumes van 50 tot 5000 eenheden per jaar? Bij BOHEZ analyseren we uw productbehoeften en adviseren we u over de keuze van de juiste aandrijfoplossing. In een vroeg stadium van het ontwikkelingsproces kunnen we achterhalen of een standaard unit uit onze voorraad aangewezen is of indien u meer baat heeft bij een klantspecifieke aandrijving.

Zo pakken we uw project aan

BOHEZ motoren voor de gebouwtechniek

Vanuit een diepteanalyse brengen we de specificaties, doelstellingen en normeringen in kaart. Verder stellen we een toetsingskader vast waarbinnen het product werkbaar wordt.

 

Van daaruit bepalen we:

De motortechnologie

    • AC, DC en stappenmotoren hebben elk hun voor- en nadelen. Het is de keuze van de juiste technologie die bepalend is voor het eindresultaat.

De dimensionering en vormfactor

    • We combineren en integreren montageflenzen, reductiemechanismes, bekabeling, inbouw,… volledig volgens uw projectdoelstellingen en producteisen. Deze factoren bepalen of we opteren voor standaard of maatwerk componenten.

De prestaties

    • Energieverbruik en levensduur zijn eveneens bepalend voor de keuzes van de onderdelen.

We consolideren alles in een of meerdere voorstellen. Van daaruit maken we prototypes ter validatie van de specificaties. Voor uitgebreide tests in de praktijk bouwen we preseries. Die bevestigen het ontwerp in meerdere praktijksituaties. Na validatie van dit voortraject kan het finale productiedossier opgesteld en uitgevoerd worden.

BOHEZ ontfermt zich eveneens ook over het nazorgtraject. We hebben oog voor technologische evoluties en potentieel voor productoptimalisaties.

Aandrijvingen en componenten voor

Gebouwtechniek
Pelletverwarming
Gebouwtechniek
Suntrackers
Gebouwtechniek
Zwembadafdekking
Gebouwtechniek
Luchtdrogers

BOHEZ, uw mechatronische specialist

Met intussen meer dan 30 jaar ervaring op de teller kunnen we onszelf een ervaringsdeskundige noemen op het gebied van mechatronica. We beheersen de nieuwste technologische ontwikkelingen en zijn op de hoogte van de evoluties van de markt. We baseren ons voor het ontwerp op de aandrijving en laten die perfect aansluiten op de noden van uw applicatie.

Leer ons beter kennen

DE BESTE MOTOR VOOR UW GEBOUWTECHNISCHE SYSTEEM?

close menu