BOHEZ sponsort UGent Racing met competenties
25.03.2022 NIEUWS
#CONCEPT
#SUPPORT
#AutonomousRacing
#UGentRacingTeam
#Motorsport

DE MEEST PRESTIGIEUZE INGENIEURSWEDSTRIJD TER WERELD

De Formula Student-wedstrijden zijn een reeks ingenieurswedstrijden die jaarlijks worden gehouden in verschillende Europese landen zoals Duitsland, Nederland, Spanje, Portugal en Italië. Universiteitsstudenten van over de hele wereld tonen en racen met de auto die ze het voorbije jaar hebben ontwikkeld. Er zijn drie verschillende soorten wedstrijden: verbranding, elektrisch en zonder bestuurder. Met UGent Racing richten we ons op de elektrische en bestuurderloze cup. De wedstrijd wordt niet alleen gewonnen door het team met de snelste wagen, maar ook door het team met het beste totaalpakket op het vlak van constructie, prestaties en financiële en commerciële planning. De beslissing wordt genomen door een jury van deskundigen uit de autosport, de automobielindustrie en de toeleveringsindustrie. Zij zullen de auto en het verkoopplan van elk team beoordelen op basis van constructie, kostenplanning en verkooppresentatie. Een extra jurering vindt plaats op het circuit, waar het team laat zien hoe goed hun zelfgebouwde raceauto’s het doen in hun echte omgeving.

Omdat wij geloven in de capaciteiten en de vaardigheden van jong talent, besloten wij mee te stappen in het project van UGent Racing als loyale sponsor.
BOHEZ zorgt onder andere voor de productie en toelevering van componenten voor deze autonome racewagen. We zijn uiteraard heel trots hier aan te mogen meewerken!

Over UGent racing

Dit academiejaar verwelkomen we meer dan 70 leden om onze eerste wedstrijdauto te ontwerpen en te bouwen. De meeste van onze leden nemen naast hun studies deel aan het project en besteden het grootste deel van hun vrije tijd aan het team. Daarnaast hebben we 10 masterstudenten die werken aan hun masterproef binnen UGent racing. Zij stellen ons in staat om te blijven innoveren en state-of-the-art en zelfontwikkelde technologieën te gebruiken in onze huidige en toekomstige generatie. Samen zijn we een multidisciplinair team dat meer dan 10 verschillende disciplines bestrijkt met verschillende niveaus over de bachelor- en masterjaren heen.

ALSO WANT TO JOIN FORCES?

close menu