Unieke motoren voor de etiketteersystemen van Zetes
13.08.2020 CASE
#CONCEPT
#SUPPORT

Zetes is sinds 2007 klant bij BOHEZ Concept & Support voor aandrijvingen, sturingen of motoren voor applicatie- of etiketteersystemen. “Of we tevreden zijn? Natuurlijk, anders zouden we niet zo lang samenwerken!”

Over Zetes

De naam Zetes zegt je misschien niet veel, maar ook jij hebt iets van de multinational in je portefeuille zitten. Zetes is actief in people identification (persoonsidentificatie) en drukt onder andere identiteitskaarten en rijbewijzen. Maar niet enkel mensen hebben identificatie nodig. Ook producten moeten kunnen worden getraceerd. Zetes 3i P&A in Wommelgem is een van de verantwoordelijke filialen binnen goods identification of productidentificatie. De afdeling in Wommelgem bouwt applicatiesystemen die blanco labels in real time bedrukken met informatie en deze automatisch aanbrengen op producten, omdozen en palletten. Deze systemen communiceren met de ZetesAtlas software voor identificatie, serialisatie en aggregatie. Zo is de supply chain volledig te traceren. Die applicatie- of etiketteersystemen hebben motoren, aandrijvingen en sturingen nodig.

cat-04

Alles kan geleverd worden

“Onze grote troef is dat we zo sterk op maat werken. Dat moet ook wel, want we hebben klanten uit de meest uiteenlopende sectoren. En dat is ook de reden waarom we samenwerken met BOHEZ”, vertelt office manager Heidi Van Hoeck. “BOHEZ kan ons alle mogelijke aandrijvingen, sturingen en motoren bezorgen voor onze etiketteersystemen. Aan de hand van de specs en gesprekken met onze design engineers zoeken zij mee naar een oplossing. Het voordeel is dat BOHEZ niet gebonden is aan een bepaalde leverancier. Jean-François, de zaakvoerder, gaat te rade bij verschillende fabrikanten en zoekt tot hij het geschikte product gevonden heeft.”

751
DSC_8698_01

Zaakvoerder met technische expertise

“De grote sterkte van BOHEZ is dat de zaakvoerder een enorm uitgebreide technische kennis heeft. Hij heeft genoeg aan een half woord van onze ingenieurs om te weten wat er nodig is. Dat werkt snel en aangenaam. Ik merk toch wel het verschil met vertegenwoordigers van grote merken. Zij steken een verkooppraatje af, maar hebben geen échte technische expertise. Jean-François wel.”

csm_Schrittmotor_IP_AS5918_ENM24_ENM24B_47588c3ae3

Nét de juiste motor voor uw etiketteersysteem

“Een jaar geleden vroeg Volvo Cars ons om een applicatiesysteem te bouwen rond een standaard industriële etikettenprinter. Daarnaast moesten we een lamineerapparaat inbouwen. Niet makkelijk, want in zo’n kleine machine past maar een kleine motor. Maar BOHEZ heeft de juiste motor gevonden en Jean-François heeft die zelf ter plaatse geprogrammeerd. Dát is service van A tot Z. Zelfs in vakantieperiodes zijn ze perfect bereikbaar voor bijvoorbeeld storingen.”

Minder gedoe aan dezelfde prijs

Zetes werkt samen met een Franse leverancier van motorreductoren. “Een bestelling plaatsen was elke keer een hels karwei. Ik moest altijd een minimumvolume bestellen en er vervolgens weken op wachten,” zucht Heidi. “Jean-François stelde voor om de contacten met die Franse leverancier over te nemen. Ondertussen bestelt hij alles, aan dezelfde prijs én het verloopt nu allemaal veel sneller. Ook dat is service.”

Niet tevreden, geld terug

Omdat Zetes geen standaardproducten verkoopt, is het soms wat zoeken naar de juiste onderdelen. Niet alle etiketteersystemen bevatten dezelfde motor. “Het is al gebeurd dat BOHEZ een oplossing voorstelde die toch niet werkte of kwalitatief voldeed. Jean-François neemt dan meteen zijn verantwoordelijkheid. Hij komt het materiaal terug ophalen en we krijgen ons geld terug. Zonder discussie. Daarna zoekt hij zo snel mogelijk een andere oplossing om de vertraging te beperken.”

Altijd enthousiaste service

BOHEZ is op alle vlakken een correcte partner. Soms benadert een klant van ons hen rechtstreeks. Jean-François brengt ons dan op de hoogte en uiteindelijk verloopt de bestelling toch via Zetes. In tegenstelling tot andere leveranciers wordt er ook nooit moeilijk gedaan over kleine bestellingen of klussen. Bij BOHEZ word je altijd even enthousiast geholpen. Of je nu 1 of 30 motoren bestelt.”

IS YOUR DEVICE JUST AS UNIQUE?

close menu