COMPLETE OPLOSSING – UNIVERSELE AANDRIJVING
02.02.2022 CASE
#CONCEPT
#SUPPORT
#BELT DRIVE
#BLDC MOTOR
#HEAVY DUTY

BOHEZ Concept & Support beperkt zich niet enkel en alleen tot de toelevering van producten. Onze toegevoegde waarde zit hem in de zoektocht naar en de aanbieding van een complete oplossing; dit om onze klanten zo veel mogelijk te ontzorgen. De focus blijft uiteraard gericht op de aandrijving, maar dankzij onze eigen engineeringscapaciteit (elektronica/mechanica) kunnen we bijkomende accessoires mee integreren en zelf toeleveren als 1 artikel. Een voorbeeld is deze elektrische aandrijving die voorzien werd van een BLDC motor met geïntegreerde elektronica, planetaire reductiekast en een tandriemoverbrenging.

“All in one”

De riemoverbrenging is zo gemaakt dat er 2 overbrengingsverhoudingen mogelijk zijn in 1 en dezelfde behuizing. Doormiddel van enkele bouten los te draaien kunnen we makkelijk de poelies verwisselen om zo een andere overbrenging te realiseren, de riem kan in dit geval ook behouden blijven. Zo is de unit te gebruiken in meerdere applicaties van hetzelfde type. Het resultaat is een onderhoudsvriendelijke aandrijving welke multidisciplinair ingezet kan worden.

BRUSHLESS DC MOTOR

Er is vertrokken van een standaard BLDC motor met geïntegreerde elektronica. Alles kan gestuurd worden uit de motorunit, zo is er geen externe sturing nodig.

BOHEZ kan ook ingeschakeld worden voor de programmatie en integratie van de samenstelling in het toestel van de klant. In dit geval werden signalen zoals ON/OFF, snelheid en richting gestuurd vanuit de centrale controle unit. Het is dus belangrijk om de juiste communicatie methode op te stellen. De sturingen van CROUZET kunnen zowel met analoge signalen als met communicatie bussen (CANopen, EtherCAT, EtherNet/IP en Modbus) werken.

CBLM 8

Een complete oplossing

Het samenbrengen van verschillende componenten welke een impact hebben op de “core” (motor, sturing, en reductiekast) is ook een onderdeel van de complete oplossing die we aan kunnen bieden. In dit geval hebben we de interne elektronica van de motor uitgebreid met een extra stukje hardware/software om de interfacing + communicatie mogelijk te maken met de verschillende componenten zoals de batterij, bediening, eindschakelaars en externe rem.

A UNIQUE MOTOR FOR YOUR DEVICE?

close menu