EXTERNAL ROTOR MOTORS
23.02.2021

COMPACTE BUITENROTORMOTOREN MET ENCODER
De borstelloze DC-motoren uit de DFA68- en DFA90-serie van Nanotec zijn nu ook verkrijgbaar met geïntegreerde encoder. Dankzij hun uiterst compacte ontwerp zijn de nieuwe buitenrotormotoren bijzonder geschikt voor toepassingen waarbij precieze positionering in kleine ruimtes vereist is.

Beide motoren zijn uitgerust met een 3-kanaals encoder en hebben een resolutie van 4096 CPR. De veldgerichte koppel-, snelheids- en positieregeling zorgt – samen met de geïntegreerde encoder – voor optimale dynamische prestaties. Het inductieve scanprincipe, dat ongevoelig is voor magnetische interferentie, maakte het mogelijk de encoder rechtstreeks in de motor te integreren en de inbouwlengte te beperken tot slechts 42 mm.

De DFA90-E met een diameter van 90 mm heeft een nominaal vermogen van 168 W bij een nominaal toerental van 2.000 tpm. De kleinere DFA68-E met een diameter van 68 mm haalt 106 W bij een nominaal toerental van 3.500 tpm. Dankzij hun constructie met hoge polen draaien de motoren zeer stil bij lage toerentallen.

Naast de standaardversies zijn ook aangepaste wikkelingen of asaanpassingen mogelijk.

AGV wielaandrijvingen, toegangscontrolepoorten en deuraandrijvingen zijn ideale toepassingsgebieden voor de nieuwe vlakke buitenrotormotoren.

close menu