BOHEZ en AppliTek: waterpompmotoren voor gezond water
25.09.2020 CASE
#CONCEPT
#SUPPORT
#Laboautomatisering

William Delva is R&D manager bij AppliTek en werkt al 20 jaar samen met BOHEZ Concept & Support voor de ontwikkeling, productie en levering van elektrische aandrijvingen, waaronder waterpompmotoren. “BOHEZ is een hulpvaardige no-nonsense kmo.” Dat kunnen ze op de Belgische hoofdzetel in Nazareth wel smaken.

Over AppliTek

AppliTek, opgericht in 1985, bouwt analyseapparaten voor chemische metingen. De toestellen zuigen watermonsters op naast de bron en geven een uitlezing. Ze testen bijvoorbeeld op stikstof in afvalwater of aluminium in drinkwater. Op die manier wordt een laboratorium nagebootst in the field. AppliTek werkt voor eender welk bedrijf dat gebruik maakt van water, gaande van waterzuiveringsbedrijven tot frisdrankfabrikanten. De Belgische hoofdzetel ligt in Nazareth bij Deinze. Het bedrijf werd in 2017 overgenomen door de Amerikaanse multinational HACH.

AC-motorreductoren

Go-to guy

William Delva, R&D manager, vertelt hoe de samenwerking met BOHEZ begon: “We leerden BOHEZ kennen in 2007 tijdens een project voor lineaire geleiding. Jean-François bleef me bij als iemand die klaarstaat om mee te denken. Hij is altijd de eerste die ik bel. BOHEZ is een no-nonsense kmo die bereid is om the extra mile te gaan voor zijn klanten.”

2357
Applitek_002

Unieke waterpompmotoren voor AppliTek

BOHEZ voorziet licht aangepaste standaardmotoren voor de toestellen van AppliTek. Die motoren sturen de pompjes aan die de stalen opzuigen. “De motoren voor onze waterpompen werden aangepast aan onze noden tot we de ideale oplossing bereikten voor de volgende bestellingen. Zo hebben we bijvoorbeeld een langere kabel laten aansluiten, zodat een verlengstuk niet meer nodig was. Wat ook handig is: BOHEZ voorziet de waterpompmotoren al van een label met het logo van AppliTek.”

Behulpzaam

“In onze branche moeten we voldoen aan een strenge compliance-regelgeving en de juiste documentatie kunnen voorleggen. Als R&D manager is het mijn verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat AppliTek in orde is. Jean-François is enorm hulpvaardig op dat vlak. Soms duurt het weken vooraleer de fabrikant ons de documenten bezorgt, maar Jean-François laat niet los voor we al het nodige papierwerk te pakken hebben. Een enorm verschil met sommige leveranciers, die na een paar telefoontjes al niet meer opnemen.”

BOHEZ geeft tijd

“BOHEZ is nooit opdringerig. Ik ben van plan om de volledige afwerking van A tot Z van onder andere de waterpompmotoren bij hen te leggen. In één stap naar een volledig afgewerkte motor, BOHEZ kan dat. Helaas heb ik het momenteel te druk om me erop toe te leggen, maar Jean-François belt me hier gelukkig niet elke week over. Hij hoort het wel als het zover is”, lacht Delva. “Of ik hen al aangeraden heb bij andere bedrijven? Voorlopig niet, maar als ik ooit de kans krijg zal ik dat zeker doen!”

ALSO WANT TO JOIN FORCES?

close menu