De actuele trends in toegangscontrolesystemen
11.08.2020 NIEUWS
#CONCEPT
#SUPPORT

Het event ISC West in 2019, een van ‘s werelds belangrijkste beveiligings- en toegangscontrole-events, bracht enkele nieuwe trends aan het licht die zich in sneltempo aan het ontplooien zijn. Fabrikanten van toegangscontrolesystemen moeten de veiligheid, prestaties en connectiviteit van hun apparatuur voortdurend verbeteren. Wij lichten enkele trends toe op het gebied van access control die we tijdens ISC West leerden kennen.

Realtime snelheidscontrole van een borstelloze DC-motor via ethernet

De ethernetconnectiviteit haalt de traditionele veldbussen (CAN, RS485, …) in voor een toenemend aantal functies. Snellere datasnelheden en eenvoudige industriële implementatie behoren tot de vele technologische verbeteringen. Motoren met geïntegreerde industriële communicatieprotocollen vereenvoudigen de integratie en werking.

Bluetooth-verbinding voor een eenvoudige parameterfunctie

De mogelijkheid om software op te laden via een smartphone-app vereenvoudigt de installatiefase. De app is meestal gratis verkrijgbaar via Google Play® of Apple Store®. De operator kan alle parameters analyseren en aanpassen vanaf een afstand van maximaal 75 meter van het station. Zo voorkomt deze Bluetooth-verbinding dat gebruikers in gevaarlijke of moeilijk bereikbare werkgebieden moeten treden.

cat-04

Meer automatisering bij de zwaardere poortaandrijvingen

Poortfabrikanten gebruiken vaker PLC’s (Programmable Logic Controllers) om met verschillende sensoren (druk, foto-elektrisch, …) de vele omstandigheden beter te beheersen. Het gebruik van eindschakelaars met aangepaste kabellengtes verlagen de productiekosten.

Security,Equipment,Concept,-,Cctv,Camera,Surveillance,On,Car,Parking

Gezichts- en nummerplaatherkenning

Twee-factor-identificatie verbetert de herkenningsnauwkeurigheid van geautoriseerde chauffeurs en passagiers. Het systeem is in staat gezichten vast te leggen en herkennen van bestuurders en passagiers, doorheen de zwaarst getinte ruiten, onder verschillende weersomstandigheden tot op maar liefst 15 meter afstand. Het systeem herkent ook nummerplaten in maximaal 3 seconden, wat een snellere doorvoer en betere beveiliging garandeert.

Extra veiligheid en innovatie van toegangscontrolesystemen

Tijdens de 3-daagse beurs in 2019 vormde BOHEZ Concept & Support een netwerk met de bedrijven die een revolutie teweegbrengen in de industrie. Dat resulteerde in bijzonder verhelderende gesprekken. Het delen van kennis over opkomende trends op het gebied van toegangscontrole brengt succes bij bedrijven die ernaar streven te voldoen aan de uitdagende behoeften van klanten.
BOHEZ’ engineering expertise, co-engineering en innovatieve producten, zoals DC motoren en telecontrollers, blijven op de voorgrond van de hoogste normen voor de veeleisende toegangscontrole-industrie.

DE JUISTE MOTOR VOOR UW TOEGANGSCONTROLESYSTEEM?

close menu